Tijdlijn De Eerstelijns

Profielfoto van Mariette Reineke

Wil je de webinar In gesprek met Simone Goosen - Toegang tot tolken voor professionals in de eerstelijn en het sociaal domein: hoe regelen we dit met elkaar? terugluisteren? De opname is hier te beluisteren.

Profielfoto van Mariette Reineke

Webinar: In gesprek met Simone Goosen - Toegang tot tolken voor professionals in de eerstelijn en het sociaal domein: hoe regelen we dit met elkaar?

Een deel van de 2,5 miljoen mensen die als migrant of vluchteling naar Nederland zijn gekomen beheerst de Nederlandse taal onvoldoende voor een goed gesprek met een zorg- of hulpverlener. Hierdoor ontstaan situaties waarin een zorgvrager en professional elkaar niet goed begrijpen. Wanneer volstaat een familielid dat vertaalt of een vertaalapp en wanneer is een tolk nodig? Hoe is de verantwoordelijkheid voor de toegang tot en inzet van tolken geregeld? En hoe de financiering? En wat betekent dat voor jou als professional, manager, beleidsmaker of bestuurder? En vooral ook: wat kun jij zelf doen?

Tijdens dit interactieve webinar gaat Bianca den Outer in gesprek met Simone Goosen, initiator en campagneleider Tolken terug in de zorg, alstublieft. Vanuit de Johannes Wier Stichting voor gezondheidszorg en mensenrechten en Patiëntenfederatie Nederland strijdt ze voor eenvoudige en snelle toegang tot tolken voor alle professionals in de zorg en het sociaal domein. Hierdoor kunnen mensen die de Nederlandse taal (nog) onvoldoende machtig zijn passende zorg en ondersteuning worden geboden.

We zien je graag op donderdag 4 april, tijd: 12:00 - 13:00 uur en stel vooral ook jouw vragen. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Je kan je aanmelden bij videosessies.

Profielfoto van Mariette Reineke

Webinar 15 maart: In 4 heldere stappen cliënten of collega's echt helpen veranderen.
Tijd: 12:00 - 12:45 uur

Zetten cliënten of collega's geen stappen? Is er onvoldoende motivatie voor...

• re-integratie, participatie of vrijwilligers werk?
• het aflossen van schulden of het aanpassen van de leefstijl hiervoor?
• minderen of stoppen met alcohol of drugsgebruik?
• zorg, behandeling of ondersteuning?
• tijdig rapporteren én het bijhouden van de administratie?
• een transitie?

Met 4 heldere stappen leggen we, Anders Leren Motiveren, in 45 minuten uit, hoe je effectieve gedragsverandering realiseert bij cliënten en collega's. Dit doen we aan de hand van de bewezen effectieve methode: Motiverende Gespreksvoering.

Dit gratis webinar is voor jou als je merkt dat...

• Gesprekspartners passief en ongeïnteresseerd zijn, terwijl jij hard aan het werk bent.
• Gesprekspartners van de hak op de tak springen en langdradig zijn.
• Gesprekspartners ongemotiveerd zijn en je continu "Ja, maar..." hoort in gesprekken.
• Gesprekspartners vooral belemmeringen zien i.p.v. de mogelijkheden.
• Gesprekspartners "Ja" zeggen, maar "Nee" doen.
• Weerstand vaak terugkomt tijdens gesprekken.

Anders Leren Motiveren is een partner van De Eerstelijns.

Aanmelden kan via deze link: https://anderslerenmotiveren.com/events/clienten-of-collegas-veranderen/

Na opgave ontvang je een mail met de link naar het webinar.

Profielfoto van Mariette Reineke

Bekijk onze tijdlijn voor opnames van onze laatste webinars! Hieronder kan je de webinar Werken aan Inclusie en Gelijke Kansen voor Jongeren met drie kijkbrillen terugkijken.

Profielfoto van Mariette Reineke

Bekijk onze tijdlijn voor opnames van onze laatste webinars! Hieronder kan je onze webinar Waarom is compliance ook essentieel voor de Eerstelijnszorg? bekijken.