(onbekend) heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Annemieke Wolff

Letsel bij een vermoeden van kindermishandeling

Een blauwe plek bij een kind is niets raars. Maar wat als er meer aan de hand is en er een vermoeden is van kindermishandeling? Dan is het belangrijk om te weten welke letsels er zijn en hoe en wanneer deze veroorzaakt kunnen zijn. De nieuwe online cursussen van Augeo Foundation bieden forensisch professionals op een beeldende en interactieve wijze de benodigde handvatten om huidafwijkingen en lichamelijke letsels bij kinderen te herkennen, te duiden, hierover te rapporteren en het relevante juridisch kader te overzien.

Serie van drie online cursussen
In het kader van Forensisch Medische Expertise, in bijzonder voor kinderen (FMEK), zijn er drie nieuwe online cursussen:
1. Letsel bij een vermoeden van kindermishandeling
2. Juridische vraagstukken in forensisch medisch onderzoek bij vermoedens van kindermishandeling
3. Forensisch medische letselrapportage (in ontwikkeling)

Voor wie?
De cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor forensisch artsen en forensisch verpleegkundigen. Maar de cursussen zijn ook interessant voor kinderartsen, jeugdartsen, huisartsen en vertrouwensartsen . Datzelfde geldt voor aandachtsfunctionarissen kindermishandeling in ziekenhuizen en andere medische professionals die in hun werk te maken krijgen met vermoedens van kindermishandeling.

Meer weten? https://www.augeo.nl/nl-nl/actueel/nieuw-cursussen-over-lichamelijk-letsel/