Profielfoto van Mariette Reineke

Webinar: In gesprek met Simone Goosen - Toegang tot tolken voor professionals in de eerstelijn en het sociaal domein: hoe regelen we dit met elkaar?

Een deel van de 2,5 miljoen mensen die als migrant of vluchteling naar Nederland zijn gekomen beheerst de Nederlandse taal onvoldoende voor een goed gesprek met een zorg- of hulpverlener. Hierdoor ontstaan situaties waarin een zorgvrager en professional elkaar niet goed begrijpen. Wanneer volstaat een familielid dat vertaalt of een vertaalapp en wanneer is een tolk nodig? Hoe is de verantwoordelijkheid voor de toegang tot en inzet van tolken geregeld? En hoe de financiering? En wat betekent dat voor jou als professional, manager, beleidsmaker of bestuurder? En vooral ook: wat kun jij zelf doen?

Tijdens dit interactieve webinar gaat Bianca den Outer in gesprek met Simone Goosen, initiator en campagneleider Tolken terug in de zorg, alstublieft. Vanuit de Johannes Wier Stichting voor gezondheidszorg en mensenrechten en Patiëntenfederatie Nederland strijdt ze voor eenvoudige en snelle toegang tot tolken voor alle professionals in de zorg en het sociaal domein. Hierdoor kunnen mensen die de Nederlandse taal (nog) onvoldoende machtig zijn passende zorg en ondersteuning worden geboden.

We zien je graag op donderdag 4 april, tijd: 12:00 - 13:00 uur en stel vooral ook jouw vragen. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Je kan je aanmelden bij videosessies.