Vraag
Profielfoto van Ilona Wildeman
Oproep
Profielfoto van Ilona Wildeman Ilona Wildeman 13 mei 2024

Gezocht: Beleidsmedewerkers en professionals voor ‘Group Model Building’ sessies over Veerkracht in gezinnen met complexe problematiek!

In het kader van het ZonMw-project ‘Veerkracht in gezinnen met complexe problematiek’ zijn wij op zoek naar beleidsmedewerkers en professionals in de domeinen zorg, jeugd, onderwijs en veiligheid, die willen deelnemen aan zogenaamde Group Model Building sessies. Tijdens deze bijeenkomsten bouwen we gezamenlijk aan een model om de dynamieken van veerkracht in en rond gezinnen met complexe problematiek, te begrijpen en te visualiseren.

We vragen je voor het bijwonen van twee sessies: één met beleidsmedewerkers en professionals; en één waar ook gezinnen bij aansluiten.

De eerste Group Model Building sessie vindt plaats op 25 juni 2024 bij TNO in Den Haag (Anna van Buerenplein 1).

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomsten? Stuur dan een berichtje naar mij (ilona.wildeman@tno.nl). Wil je meer informatie neem gerust contact met ons op.

Achtergrond:
Gezinnen met complexe problematiek hebben last van een combinatie van sociaal-economische, psychosociale en gezondheidsproblemen, soms al generaties lang. In veel onderzoek is gekeken naar wat er niet goed gaat in deze gezinnen, wat risicofactoren zijn en hoe problemen stapelen. In dit ZonMw-project onderzoeken we nu wat elementen van veerkracht en beschermende factoren zijn. We verzamelen ervaringen vanuit verschillende perspectieven en werken samen met gezinnen en gezinsleden, professionals en beleidmakers (van organisaties en gemeenten), en combineren dit met kennis uit kwantitatieve gegevens en literatuur. We ontwikkelen een ‘veerkrachtmodel’ en maken aanknopingspunten inzichtelijk voor preventie en verduurzaming van interventie-uitkomsten. Het onderzoek wordt uitgevoerd in een consortium van TNO, Instituut voor Publieke Waarden (IPW), De Doorbraakmethode, ExpEx - Experienced Experts, Gemeente Den Haag, Rijksuniversiteit Groningen.

Beantwoord de vraag van Ilona